Vad är Cryoterapi?

Hur går en behandling till?

Du välkomnas först av vår utbildade personal, därefter får du med en badrock, vantar och tofflor. Sedan visas du till omklädningsrummet, där du byter om till badrock. Du behåller dina underkläder på under hela tiden. Alla smycken och ringar måste avlägsnas och du får inte ha blött hår. Behandlingen är mycket kall, vilket medför obehag vid blött hår och kontakt med smycken. 

Nu är det dags att kliva in i kabinen. Du kliver in och lämnar över din badrock till personalen som assisterar dig. Sedan startar sessionen som varar i två till tre minuter där du roterar kontinuerligt med händerna uppe på kanten. När sessionen är slut lämnar personalen över badrocken till dig och du kliver ut ur kabinen. 


Hur många behandlingar behövs?

Det beror på vad du vill ha för resultat. Kontakta oss så kan vi hjälpa dig med att kombinera det med din träning eller med din återhämtning. För att uppnå det bästa resultatet så rekommenderar vi att du regelbundet genomför behandlingar ungefär 2-3 gånger i veckan för bästa resultat. 


När ser/känner jag resultat?

Resultatet kommer du känna direkt när du kliver ut ur vår CryoCabin. Du får mer energi, styrka och känner dig allmänt piggare. Under de kommande veckorna med cryo-behandlingar kommer du känna att du orkar mer och kan prestera bättre. 


Hjälper det vid skador?

Cryoterapi är effektivt vid läkning av skador. Idrottsskador läker snabbare med regelbundna cryobehandlingar. 


Är det säkert?

Absolut. CryoCabin-tekniken har funnits länge i andra delar av världen och är testad utförligt. I vår CryoCabin använder vi oss av Cryotech Nordics (CTN)-tekniken, vilket är världens bästa och säkraste teknik. Du kan därmed känna dig helt trygg under behandlingen. Vi har alltid utbildad personal som står utanför och hjälper dig in och ut. Dörren till kabinen är inte låst, du kan enkelt kliva ut och avbryta om du skulle tycka att det känns ovant eller obehagligt under behandlingen. Kabinen är dessutom öppen, vilket gör att ditt huvud aldrig är inuti kabinen. 


Fungerar det verkligen?

Det finns ett stort antal kliniska studier som inte bara visar effekten av kyla, utan även av cryoterapi. Vill du veta mer om hur det fungerar så hittar du ett stort antal kliniska studier här: Cryocabins.se. Det finns även ett stort antal atleter och berömda idrottare som själva använder sig av cryoterapi för att förbättra sin träning och öka sin prestationsförmåga. Läs mer om detta här: News


Kan vi vara flera stycken som behandlas samtidigt?

Boka bara en tid så kan ni vara flera personer som gör behandling vid samma tillfälle. Ta med vännerna eller familjen och testa hur det känns att vara på den kallaste platsen i Helsingborg. Många av våra kunder tycker det är en rolig sak att göra tillsammans. 


Hur gammal måste jag vara för en behandling?

För att genomföra en behandling hos oss måste du vara 15 år gammal. 


Vilka personer får inte göra en cryobehandling?

Du rekommenderas inte att genomföra en cryobehandling om du bland annat:

  •  Nyligen genomfört en operation
  •  Har en akut infektion
  •  Haft hjärtinfarkt under de senaste 6 månaderna
  •  Är gravid
  •  Befinner dig under påverkan av alkohol eller droger

Kontakta oss här om du har några frågor eller misstänker att du inte kan behandlas. 


Var finns ni? 

Du hittar oss här: FNF Athletic Center