En cryobehandling gör dig starkare

Styrka Och Fitness 

Maximera din prestation

Helkropps-cryoterapi är aktiv ner på muskel- och kardiovaskulär nivå. Genom en cryobehandling före/efter träning så ökar därför din förmåga att fysiskt prestera i din träning.  

Blodflödet ökar, naturliga enzymer, näringsämnen och hormoner frigörs i kroppen. Detta möjliggör för atleten att orka mer, få ökad fart samt mer styrka i träningen. 

Nivån av mjölksyra i blodet neutraliseras direkt efter en session, vilket gör att Du kan öka Din träningsmängd dramatiskt.

Återhämta dig snabbare efter träning

Genom att helkropps-cryoterapi hjälper till att reducera inflammation, så minskar träningsvärken i kroppen. Därmed så läker kroppen snabbare. Till skillnad från isbad så kan du även återgå till träning direkt efter en cryoterapibehandling.

Rehabilitering

Förutom att förebygga skador, så hjälper även helkropps-kryoterapi med återhämtning och reducerar läkningstiden vid skador genom att reducera inflammationer. 

Dessutom reduceras smärtnivån och muskelfibrer förnyas snabbare. 

Den mentala balansen

Tack vare frigörelsen av endorfiner och neuropeptider vid en helkropps-kryoterapi får du även en känsla av välbehag och mentalt lugn efter behandlingen. Det finns många elitidrottare som kan intyga vikten av den mentala biten när det kommer till träning och motivation.Elitidrottare använder sig av cryoterapi


Texas Rangers

Several members of the Texas Rangers are using whole body cryotherapy for sports recovery.


Phoenix Suns

Interview with the Phoenix Suns about whole body cryotherapy.